08:30 – 17:00

Maandag t/m vrijdag

Alexanderstraat 10

2011 VE Haarlem

023 751 21 21

Retailstekker: de ICT backbone voor elke retailer. Eén efficiënt systeem voor al uw winkels.

08:30 – 17:00

Maandag t/m vrijdag

Alexanderstraat 10

2011 VE Haarlem

023 751 21 21

Thomas Cook Reisburo’s

THOMAS COOK

Goedkoper, Sneller, Beter…

“Netco / Retailstekker in combinatie met XS4ALL bleek goedkoper, sneller en beter dan de aanbieding van Tele-2. De snelheid van het netwerk ging omhoog, de kosten gingen omlaag. En we kregen de mogelijkheid om vestigingen een backupverbinding te geven via UMTS/3G/4G” aldus Carmen Molenberg – Manager Field Support.

Thomas Cook Reisburo Groep veranderde van naam en van netwerk. Doordat Thomas Cook Reisburo Groep werd verkocht aan een andere partij, was er ineens de mogelijkheid om zelf beslissingen te nemen ten aanzien van ICT en Telefonie. De nieuwe eigenaar wilde kosten-besparen, een snelle uitrol en een betrouwbaar en stabiel netwerk voor de honderd vestigingen.

VOORDEEL

De voordelen van Retailstekker op een rijtje

  • stabiel & betrouwbaar ‘dedicated’ netwerk
  • kostenefficiënte oplossing
  • hoge snelheid (3 Mb/s up en 40Mb/s down)
  • één factuur voor alle aansluitingen
  • snelle implementatie zonder verstoring werkprocessen
  • mogelijkheid tot PIN, Alarm, VoIP, 3G/4G backup etc, etc.
  • één centrale helpdesk 24×7 bereikbaar

Wereldspeler in de reisbranche.

Met honderd reisburo’s een touroperator en een vloot van 97 vliegtuigen is Thomas Cook een wereldspeler in de reisbranche. Toen in 2012 werd besloten de Nederlandse reisburo tak te verkopen aan Raiffeisen Touristic Nederland (RTN) moest er een keuze gemaakt worden voor een nieuw netwerk. Na een uitgebreide selectieprocedure waar de huidige leverancier, Tele-2, ook aan mee deed. Er werd gekozen voor de retailstekker van Netco Technology bv. De doorslaggevende factor was vooral de migratie snelheid van het ene naar het andere netwerk die Netco kon garanderen. Dat aangevuld met een one-stop-shop benadering voor telefonie, alarm en telewerktoegang, maakte de keuze nog eenvoudiger.

UMTS/3G/4G backup
Zij vervolgt: “Een aantal van onze winkels zijn zo groot en belangrijk dat ze altijd online moeten zijn, zeker in het hoogseizoen. Dit kon volgens Netco eenvoudig worden gerealiseerd door middel van een UMTS/3G/4G backup

VOORDEEL

Vlotte migratie

“Omdat we de winkels moesten loskoppelen van het Thomas Cook netwerk lag er een enorme druk om de netwerkmigratie naar de Netco retailstekker binnen vier weken af te ronden” zegt Ory Zürr – Projectleider winkelmigratie. “Ik heb vele projecten en migraties gedaan maar dit leek me een onmogelijke taak. De mensen van Netco / Retailstekker bleven volhouden dat het geen enkel probleem was en hadden op elke vraag het juiste antwoord. Als project verantwoordelijke heb ik me best wel eens zorgen gemaakt, maar volledig onterecht! Zo’n snelle migratie is ongekend, binnen vier weken was de klus geklaard en waren 100 winkels operationeel.”

Als grootste reisbureau netwerk van Duitsland, met het hoofdkantoor in Burghausen omvat de RTK-groep momenteel circa 3.700 reisbureaus. En rapporteert een gezamenlijke omzet van 3 miljard euro. RTK (Raiffeisen-Tours-Kooperation) biedt haar partners professionele en innovatieve oplossingen op het gebied van sales, marketing en technologie, alsmede het voordeel van een uitgebreid landelijk netwerk. De RTK-groep omvat ook het neutrale reisbureau merk Meinreisespezialist. En tevens de samenwerkingsverbanden met TUI en Neckermann in Duitsland.

“Zo’n snelle migratie is ongekend…”

Top